woensdag 4 juli 2012

Dag van de Vrijmetselarij: 8 september 2012


Voor het eerst in haar geschiedenis wordt voor belangstellend publiek de landelijke  Dag vd Vrijmetselarij gehouden en wel op zaterdag 8 september a.s. Dit zal een jaarlijks evenement worden met ieder jaar weer een ander thema.


Dit jaar hebben we gekozen voor het thema "RITUELEN". De vrijmetselarij kent rituelen die uitgaan van transitie, overgang, 'rite de passage'.  Maar ook in de maatschappij kennen we vele (overgangs-) rituelen. Denk bijvoorbeeld aan een huwelijksvoltrekking, naturalisatiebijeenkomsten die tegenwoordig in gemeentehuizen plaatsvindern, maar ook de diploma-uitreikingen en bijbehorende examenfeestjes die nu plaatsvinden. Allen sluiten een periode, een (zijns-) fase af en luiden een nieuw begin in.

Nagenoeg alle loges zullen op 8 september aanstaande hun deuren openen, zo ook de Haagse loges. Momenteel zijn wij in Den Haag druk met de voorbereidingen en zullen u via deze site informeren over wat u van ons die dag mag verwachten.

Zet 8 september alvast in uw agenda. Wij hopen u die dag te mogen verwelkomen in ons gebouw op 2e Sweelinckstraat 131 in Den Haag.


Toegang van 10.00 tot 17.00 uur.
Vanzelfsprekend is de toegang gratis.

De koffie staat klaar
 
NB  In het kader van de Dag van de Vrijmetselarij heeft de Orde een speciale editie uitgebracht over rituelen. Voor gratis downloaden, klik hier 

Voor een bijzonder "flashmob", klik hier.

1 opmerking:

  1. Dit is typisch een maatschappelijk culturele vorming. In ieder geval leerzaam en hoop dat men in de toekomst veel meer erover zal schrijven. Ook enige toelichting wat subculturen betreft. Valt ook onder traditie!
    Geweldig!
    Met vriendelijke groet,
    Anoniem

    BeantwoordenVerwijderen