maandag 9 november 2015

Informatie avond vrijmetselarij Den Haag op 30 november 2015

 


Alziend OogVelen hebben wel eens wat gehoord over vrijmetselarij.
Maar wat weet u er werkelijk van?
Wat heeft zoveel mensen al die eeuwen geïnspireerd?  Wat is die kracht van rituelen en symbolen die ons vrijmetselaren helpen bij onze spirituele reis door het innerlijk om een “beter” mens te worden en de maatschappij beter te dienen? Veel zin en onzin kunt u op het internet vinden. Maar waar ligt de scheidslijn?

Maandagavond, 30 november 2015 om 19.30 uur, bent u van harte welkom in Den Haag en zullen diverse sprekers u in onze Tempel meenemen in wat ons zo boeit.
Maar niet alles is in woorden te vatten. Zeker niet als het om de kracht van de vrijmetselarij gaat. Daarom zullen wij u – zoals vele belangstellenden dat inmiddels van ons gewend zijn – ook meenemen in de sfeer die voor ons zo specifiek en waardevol is.
Behalve een uitleg over de inrichting en symboliek van de Tempel, staan op het programma een lezing van een vrijmetselaar over zijn beweegredenen om vrijmetselaar te worden en een lezing over Spinoza. Tot slot kunt u vragen stellen en van gedachten wisselen met de aanwezige vrijmetselaren.
Het complete programma is als volgt:
19:30 Ontvangst met koffie
20:00 Uitleg symboliek van de Tempel
20:20 Lezing: Waarom ik vrijmetselaar ben
20:40 Pauze
21:00 Lezing: Spinoza
21:20 Vragen (over de lezingen en “Wat u altijd al had willen weten” )
21:45 Naborrel
De muzikale omlijsting zal dit jaar – aanhakend op Mozart in Den Haag –  in het teken staan van de vrijmetselaar Mozart.

Zoals u ziet biedt het programma vol op de gelegenheid tot vragen, gedachtewisseling en kennismaking tijdens het plenaire gebeuren en individueel met een van de broeders tijdens de pauze of naborrel.

Ik verheug mij op uw komst. Uw partner is natuurlijk ook van harte welkom.
U kunt zich voor deze avond aanmelden door mij een e-mail te sturen. 

Rudolph Kroon
Loge L’Union Frédéric
rvb.kroon@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten