dinsdag 5 juli 2011

Vrijmetselaren delen kennis en ervaring.

Auteur: Rudolph Kroon, Loge L'Union Frédéric O:. Den HaagHoera, de boreling is er.

Vanavond een kleine "roti-conferentie" bij mij thuis gehad met Frits Otten (Loge Pythagoras O:. Zoetermeer) en Jan Lubbelinkhof (Loge Anna Paulowna, O:. Zaandam.). 
Eerst wijn en een lekkere roti en toen knalde de creativiteit er uit. Ons kindje is geboren. Klein maar vol groeipotentie. Hoe de kleine heet, houden wij nog even geheim. Het is een  "wolk" van een database waarin wij bouwstukken/lezingen gaan verzamelen die vrijmetselaren in den lande gehouden hebben binnen hun loge. 
Waarom zo verheugd?


Vrijmetselaren houden de mooiste lezingen ("bouwstukken" noemen wij die) binnen hun loge, maar daarna verdwijnen de bouwstukken veelal in de vergetelheid. Zonde, vinden wij dat. Zonde van het vele werk dat er in gezeten heeft en zonde dat vrijmetselaren van andere loges geen kennis kunnen nemen van die mooie bouwstukken. Die bouwstukken zouden ook andere vrijmetselaren weer kunnen inspireren tot het maken van eigen bouwstukken.  Door die bouwstukken onderling te delen via het internet/intranet  bouwen we als het ware op elkaar voort. 

Alleen voor vrijmetselaren?


Deels wel en deels niet. Ieder vrijmetselaar kan zelf bepalen of zijn bouwstuk door iedereen of alleen door vrijmetselaren gelezen mag worden. Sommige  "geheimen" geven wij natuurlijk alleen maar prijs aan ingewijden. Het is niet anders. (Maar natuurlijk kunt u zich voor het lidmaatschap aanmelden). Maar wij hopen  wel dat veel vrijmetselaren hun bouwstukken vrij willen geven voor iedereen. 


Feestelijke lancering


De database bevindt zich nog in "couveuse". De eerste 50 bouwstukken hebben we al en daarmee wordt de site van zijn eerste inhoud voorzien. Maar ook de lay-out, de organisatie, de strategie van invoering, de klantvriendelijkheid, de beveiliging, de planning etc, zijn weliswaar op hoofdlijnen vanavond vastgesteld, maar moeten nog nader uitgewerkt worden. De kennis, de creativiteit en de vastberadenheid om dit landelijke initiatief tot een succes te maken zijn ruimschoots voorhanden. Wij verwachten de pilot in september  2011 afgerond te hebben en dan "life" te kunnen gaan. Vervolgens zal het initiatief zich landelijk verspreiden en zullen meer loges of individuele vrijmetselaren gaan aanhaken.  

Oproep

Als er vrijmetselaren onder u zijn die al in deze pilotfase hun bouwstukken beschikbaar willen stellen, zouden wij ons zeer vereert voelen. U kunt uw bouwstuk(ken) mailen  naar rvb.kroon@gmail.com.

Houdt deze site in de gaten voor verdere ontwikkelingen.Rudolph Kroon


Geen opmerkingen:

Een reactie posten