woensdag 6 april 2011

Loge L'IUnion RoyaleLoge:  ”L’Union Royale”  N° 1

Bijeenkomst:    elke dinsdag
           Email:  info.loge001@vrijmetselarij.nl
       Website: http://www.unionroyale.nl/
Vrijmetselarij kan onderscheiden worden in het Stelsel en de Bemanning. Het Stelsel grenst aan het geniale, de Bemanning niet!

Dat is goed om te weten en goed om te onthouden. Maar het is ook goed om je te realiseren dat als de bemanning eveneens aan het geniale zou grenzen, dat we dan de samenbindende factor van dit geniale Stelsel niet nodig zouden hebben. Hoeveel inspiratie en hoeveel klankborden heb je nog nodig als je volmaakt bent en in de hemel leeft?

Een praktische tip als je het lidmaatschap van een loge overweegt: als je niet in het stadsgewest Haaglanden woont en als dinsdagavond niet de perfecte vaste avond voor je is om elkaar te ontmoeten, zoek dan een andere loge!

L’Union Royale weet al 276 jaar inhoud te geven aan het principe “Eenheid in Verscheidenheid”. Ieder lid van de loge weet dat de ware vrijmetselaar opzoekt wat mensen vereent en uit de weg gaat wat mensen verdeelt. Eenmaal lid van de loge, voel je dat je lid bent van een merk waardige familie van mannen, die ieder voor zich bijzondere ervaringen met het Stelsel en met elkaar delen. Mannen die geïnteresseerd zijn in elkaars zelfbeeld, mensbeeld, maatschappijbeeld, wereldbeeld, toekomstbeeld, al-beeld. Mensen die ieder op eigen wijze zoeken en in de loge delen. Gelukkig, hij die dit weet!

Zin in en tijd voor een ontmoeting, een dialoog met mensen van L’Union Royale? Wat wil je drinken, koffie? Thee? Iets anders? Laat het maar weten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten