woensdag 6 april 2011

Loge: VINCENT LA CHAPELLE

vrijmetselarij Den Haag

Loge:  ”VINCENT LA CHAPELLE”  N° 180 
Bijeenkomst: 2e en 4e donderdag
Secretaris: C. van de Graaf, telefoon: 0182 – 58 20 09
 
Loge Vincent la Chapelle bestaat uit 38 broeders variërend in leeftijd van 28 jaar tot in de 80 en diverse beroepsgroepen.
Als er geen Open Loge is (een formele bijeenkomst waarin het rituaal wordt opgevoerd) hebben we een comparitie waarbij een van de broeders uit eigen loge of een gast een bouwstuk (een inleiding) oplevert over een voor hem persoonlijk onderwerp of algemeen levensbeschouwelijk en waarover hij met zijn medebroeders van gedachte wil wisselen. Dit zijn soms pittige discussies waarbij men vrijuit spreekt zonder een blad voor de mond te nemen. En dat kan in een loge waar het vertrouwen in elkaar voorop staat.  Maar waar ook het rituaal bij aanneming een onuitwisbare indruk achterlaat mede door de grote betrokkenheid van de aanwezige broeders
Een van de broeders, Jaap schreef op onze site:
“De broeders (ik moest echt wel wennen aan die maffe aanspreektitel) hebben mij laten ervaren dat deze Loge een veilige plaats is waar mensen van allerlei rangen en standen op basis van gelijkwaardigheid hun gedachten en bezieldheid kunnen spiegelen aan elkaar, zonder dat er gevaar is dat anderen met jouw plasje naar de dokter gaan.
Niks geheimzinnigs aan dus. Tsja, er zijn een paar huisregels. Die zijn echter zo vanzelfsprekend. Als deze (eeuwenoude) afspraken ook zouden worden gemaakt bij bedrijven, verenigingen, kortom…lees verder op onze site.
Daarom zeggen wij, wij kunnen aan u niet uitleggen wat beleefd moet worden. Wel kunnen we u verwijzen naar onze site en nog beter, willen wij u graag in inspirerend gezelschap
van een aantal broeders uitnodigen om van gedachte te wisselen.

1 opmerking:

  1. leuk stuk van Jaap, lijkt me een gezellige loge.
    Ik zal er zeker zijn op de 16de.
    Hans Hexspoor

    BeantwoordenVerwijderen