woensdag 6 april 2011

Loge Sint Jan

 Vrijmetselarij Den Haag


Loge:  ”SINT JAN”  N° 178

Bijeenkomsten: 1e en 3e donderdag
E – mail: rafdelind@ziggo.nl
 
De Loge Sint Jan werd 60 jaar geleden opgericht. Nogal wat Nederlanders moesten toen uit Indonesië vertrekken. In Nederland aangekomen probeerden zij de voor Nederlands- Indië zo typerende warmte en ongedwongenheid in de Loges te behouden. Inmiddels is de Loge Sint Jan een middelgrote, gestaag groeiende en vooral uiterst actieve vereniging die de broederschapsgedachte met hart en daad probeert vorm te geven.

In de afgelopen drie jaar heeft Sint Jan door de groei in ledental een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Juist door de verschillen qua leeftijd, achtergrond en beroep zijn de bijeenkomsten van de Loge Sint Jan uitermate boeiend. Op het program staan regelmatig tal van onderwerpen, zoals de geschiedenis en filosofie in het algemeen en de vrijmetselarij in het bijzonder, maar ook tal van wetenschappelijke en maatschappelijke onderwerpen. Steeds proberen wij met respect voor de ander ons te verdiepen in aspecten van het verleden, de huidige samenleving en onze mogelijke toekomst.

De Loge Sint Jan komt de 1e en 3e donderdag van de maand bijeen in het gebouw van de Haagse Loges. Verder bezoeken wij regelmatig andere Loges in de wijde omgeving. We voelen ons bijzonder betrokken bij het wel en wee van onze medebroeders en medemens en het warme Indische klimaat van vroeger is nog steeds voelbaar in de Loge Sint Jan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten